News

Ar trebui să opriți condiționerul în timpul depășirii?

Fiecare automobilist știe că condiționerul ia o parte din puterea motorului, care este atât de importantă la depășire. Deci pentru siguranța dvs., este mai bine să opriți dispozitivul pe o perioadă de timp, astfel asigurând o depășire mai sigură pe autostradă. Cu toate acestea, oare se aplică această regulă la toate mașinile?

De obicei, la 3000-4000 rpm, compresorul de aer condiționat ia aproximativ 5 CP putere . Pentru un motor mic, cifra este destul de semnificativă. Mai ales ținând cont de faptul că la aceste viteze motorul nu furnizează puterea maximă, care este de obicei declarată de producător în regiunea de 5500 rpm. De exemplu, la o viteză dată de 3000-4000 rpm, un motor cu o capacitate de sute de cai putere produce doar aproximativ jumătate din puterea maximă declarată. Adică, dispozitivul de aer condiționat ia aproximativ 10% din puterea acestuia.

Pe baza acestor constatări, se distinge că la mașinile cu un motor mic (până la 1,2 litri) fără turbină sau compresor, este mult mai bine să opriți sistemul de aer condiționat pentru o vreme când conduceți în munți sau depășiți.

dis_sergiu_may
Author: dis_sergiu_may

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *